AkU DaN dUnIaKu

FiZaSyAmImAn

Search This Blog

Followers

Monday, April 18, 2011

i'm back....

haha..tolongggg tajuk macam nak muntah cikit..macamlah p jauh2 sangat..padahal p bercuti ke langkawi jer..tapi ader saya kisah..haha..sedih tau...impian nak ke langkawi sebelum kahwin sampai sekarang baru dapat p...kesiankan kawan2....aper2pun percutian tersebut memang best..thnks for hubby cz bawak saya p langkawi...erm duitpun banyak terbang...adoi....tapi saya tetap happy cz orang2 yang saya sayang happy......layankan gambar kitorang.....

Sunday, April 10, 2011

jatuh...kebabooooooooooooooooomm


jatuh...hari ni aku nak citer pasal jatuh..jatuh???korang semua mesti selalu pernah jatuhkan...aduh aku nak citer sikitlah pasal pengalaman aku jatuh..aku ni kiranyer boleh dianggap minah jatuhlah..mana taknyer dengan pasal selipar jepun n jalan atas tanah rata pun boleh jatuh..ap kes..akupun xtau lah nak citer....dulu aku masa kecik2 family aku cakap kaki aku ni memang xkuat..yolah jalanpun lambat sampai mak aku umbun2 kat lutut akulah...ketuk ngan tempurunglah bagi kuat..aduuh....ops haritu aku p pasar malam kat bangi ngan husband aku..aku folow jer kat mana dia lalu...almaklumlah gelap....dia lepas tapi sampai aku..kebabooommmm..jatuh bagai nangka busuk..korang rasa xgegarannyer??malam sabtu ok????x????ooo itu maknernyer aku masih dikategorikan sebagai kurus...mak jatuh duduk ok....nak cover malu punyer pasal...hoho...biler i tanya husbang i dia xtaupun i jatuh....memang lah best cz dia xnampak tapi touching plak cz i cakap sampai hati abang...ayang jatuhpun xsedar tau...sakit kaki...xboleh jalan..slow2lah..entah2 akalu ayang kena langgarpun xsedar...ayat luahan perasaan ok...biler nampak makanan jer terus kaki ok...hehe.....lagi satu nak citer akakni memang xboleh pakai kasut tumit tinggi..asyik terpeleot jer...(paham xterpeleot)faham2 jerlah yer...why???akak pun teringin nak melaram ok...cz kasut tinggi2 semua cantik...ni pakai kasut macam makcik2 jer....hoho....


masa pregnt pun selalu jatuh..mujur anak i ok..huhu..iman sorry ...terima lah seadanyer mak ko yang selalu jatuh ni.....nak buat macamana....


pagi ni kat opis sambil lenggang kangkung cam model i boleh nak terjatuh ok....cover2 tutup muka....dalam pantry pakat gelak sorang2...aduiiii

Thursday, April 7, 2011

awat cepat lapor ni..aduhhhhhhhhhhhhh

huh...sayapun xtau aper yang ader dalam perut sayer.....makan jer 2,3 jam lepastu mesti lapor balik...saya pun xfaham ngan perut sayer ni.....susah nak ditafsirkan....hehe.....maka jgn tanyerlah kenapa badan sayer ni macam dipam2.....haritu p beli seluarpun habis saya terjah 1 alamanda baru jumpa....saiz???jgn tanyer....huh....tapi saya masih lagi rasa kurus biler size selaur husbnd sayer lagi besar dari saya...haha.....saya rasa saya kena makan gajah baru boleh kenyang lama kot..hoho....


macamnilah saya akan jadi jika xkawal nafsu makan...tidakkkkkkk


huah kenapa saya cepat lapar?????????????

Tuesday, April 5, 2011

sweettttttt gitu......

Ini cerita aku.. Aku (bukan nama sebenar) baru je kawin, ngan pilihan mak aku. Aku tak penah kenal pon dia (bukan nama sebenar gak). Tapi mak punye pasal kan, aku terpaksa follow je la.


Arghh, nyesal giler kawin..


Kalau dulu masa belom kawin, ikut suka aku je nak tido kol brape, nak bangun kol brape. Pastu kadang2 sampai tengah hari tido, sampai terlepas kuliah.. haha. Tade orang marah pon. Lecturer pon tak marah. Tapi skarang, nak tido lewat sikit je ade orang sound. "Jom la bang tido...". Pastu kalau tak bangun Subuh memang kena cubit peha la aku ni. Kesian kena buli..


Kalau dulu masa belom kawin, ikut suka aku je nak makan kol brape, nak makan ape. Boleh makan best2, sebab beli kat kedai.. Tapi skarang, huhu.. Macam budak kecik je, kena ikut jadual makan! Dah la kadang2 dia masak masin la, pahit la.. Pastu kadang2 dia bagi aku makan sayor je bebanyak. Tak makan kang kecik hati lak, pastu tulis kat status facebook dia.


Arghh,nyesal giler kawin..


Kalau dulu masa belom kawin, ikut suka aku je nak shopping bile, kat mane, nak beli ape.. Kira berbelanja tanpa waswas la. Tu yang shopping kejap je melayang 2 3 ratos skelip mata. Hohoho.. Tapi skarang, nak pegi shopping je, dia dah siap2 ngan list barang nak beli. Tade dalam list, tak leh amik!! Dah la berejam-jam pusing.. Leceh tol la orang pompuan nih. Muka dia takyah citer la, memang ceria je kalau masok shopping mall. Aku je yang muka tensen.


Arghh, nyesal giler kawin...


Kalau dulu masa belom kawin, rambut aku ni macam2 pesen la bleh buat.. Ala Korea bleh, ala Carles Puyol (Kapten Barcelona) pon bleh buat, tade orang sound. Tapi skarang, panjang sket je kene sound.. panjang sket je kene sound.. Dia kata x hensem la, x kemas la.. Tak potong kang dia tanak ironkan baju aku lak. Haisshh. Ade satu hari tu, masa makan kat JUSCO, ade la sorang awek comel melintas depan kitorang. Aku pon terpandang awek tu tanpa niat (ikutkan tak berdosa la kan?..) ADEH!! Terus kena cubit peha aku dari bawah meja. Cemburu buta lak bini aku (mentang-mentang la aku hensem..). Ape lagi, menjerit la aku kat situ. Maunye tak kuat, satu foodcourt tengok kitorang, termasuk awek tadi.. Arghh first time kot rasa malu giler camtu. Rasanye muka aku lagi merah dari sos cili atas meja. Sakit wooo bini aku cubit. Huhu.. Kesian la kat bakal anak-anak kami nanti.


Haha.. Tapi yang bestnya, skarang aku dah xyah basuh baju, iron baju sendiri.. Sume dah ready made. Hehe.


Bab-bab iron baju ni memang aku x berapa sket. Kalau dulu masa belom kawin, skali iron baju, sebulan aku pakai. Haha. Malas basuh sebab tanak iron lagi! (Oppss kantoi..). Pastu baju2 bergelimpangan atas katil. Aku memang suka tido atas kain baju ni (padahal malas kemas).


Skarang... hehehe. Lagi yang best, time aku demam ke, x sihat ke, rasa diri ni cam dihargai je.. Yela, kira ade orang take care la. Totalcare!! Hehehe.. Kalau masa belom kawin dulu pepandai la bawak diri kalau demam. Huhu, sadis3.. Pastu kan, skarang kehidupan aku kira tersusun la.. Maklum la dah ade 'PA'.. Kalau banding ngan dulu, hmm.. x produktif sangat la kehidupan aku. Sekali-sekali dia kejut aku bangun solat malam, kadang-kadang dia tegur kalau aku lama tak baca Quran.. Hmm sejuk hatiku. Maklum le kita ni bukan malaikat, iman turun naik. Jadi kena ade yang tolong ingatkan. Ini la pentingnya cari isteri yang solehah!


"Buat isteriku yang comel dan tercinta Terima kasih kerana marah kalau abang tido lambat Boleh la abang bangun awal-awal pagi Then kita solat Subuh sama-sama.. Tapi kalu abang tak bangun gak, ayang cubit je pehe abang abang xkan murka.. Lagi abang sayang ade la..


Buat isteriku yang comel dan tercinta Terima kasih kerana jaga makan minum abang Tengok skarang abang da nak gemok da Takde la kurus je macam mula2 kawin dulu.. Ke memang nak abang jadi gemuk ni? Ayang takut orang lain berkenan kat abang ek? Jangan bimbang atau ragu okeh, Cintaku hanya eksklusif untukmu sayang..


Buat isteriku yang comel dan tercinta Terima kasih kerana tolong iron baju abang Sebab abang memang allergic sket bab iron2 baju Jangan risau la nanti abang potong rambut.. Skarang abang dah tak selekeh macam dulu Rambut da kemas, baju da kemas, senyum memanjang


Hidup terurus, amal pon terjaga, badan pon berisi juge


" Argghh, nyesal giler kawin LAMBAT!!!


p/s: so pada yang belum kahwin cepat2 kahwin wei..tgk aku muda2 lagi dah kahwin....gatallah katakan....takut en cik suami terlepas pada orang lain....sayang tu.....dah lama beb couple ngan dia....hoho..see badan i pun macam dipam2....best orr kahwin.....xcaya kahwinlah wei



wei fiza citer tu tentang laki bukan pompuan......hoho..adakah suami aku rasa camtu...haha..tapi yang penting aku rasa camtu...terbalikpun terbaliklah


Monday, April 4, 2011

pindah wei..moh kiter pindah

ho ho..akhirnyer seksyen proses telah berjaya mandapatkan space yang ditinggalkan oleh CAGAMAS...hoho...so dengan rasminyer kami di seksyen proses ni kena lah berpindah dengan segera...tapi yang xbestnyer saya n kawan2 saya akan terpisah...wargh sedih xboleh nak sembang n bergosip2 lagi...sedih weh..nak sembang ngan saper lepas ni...haha ngan en zawawilah...(nama panggilan manja abang awi tau)...haha....

so nilah gambar kenangan saya kat tempat lama sebelum berpindah....



huh selerak betul...tempat saperlah tu....ops saya pekerja cemerlang ok


ni plak gambar kat tempat baru yang jauh dr anak buah saya



Sunday, April 3, 2011

saloon rambut iman

pengumuman ok..anak saya iman dah buka saloon rambut kat dalam rumah saya..so saper2 yang nak potong rambut, basuh rambut ker boleh datang ok kat rumah saya di presint 11...harga menjimatkan..hahaha


antara servis yang ditawarkan - basuh rambut




urut kepala...pasti ok punyer
p/s: datanglah beramai2 ok....pasti memuaskan hati anda....

cik suami yang xsabar nak p melancong


ho ho..gambar kat bawah adalah gambar cik suami yang beria2 suruh saya siapkan beg untuk p langkawi..padahal lagi 2 minggu ok..saya ulang 2 minggu..sebagai isteri yang solehah sayapun siapkanlah beg untuk ke langkawitu..lepas jer saya siapkan beg dia ngan cik man pun aper lagi dok usunglah ke hulu ke hilir beg tu..cam budak2..selalu dia akan kutuk2 saya biler saya siap beg balik kampung awal2 ni dia plak....




sanggup tu beli beg baru semata mata nak ke langkawi



beg yang telah siap di isi baju walaupun lagi 2 minggu baru nak p..adoi


pstttttttttt macam model iklan beg x???haha

makeover kedua......


huhu..sebenarnyer xder idea aper nak tulis arini...tp still ingin kongsi sesuatu ngan kawan2...erm...saya n en suami telah meng makeover rumah sekali lagi....tapi just tukar sofa jer kerana sofa lama dah uzur....cakap pasal rumah mula2 saya n en suami ke kedai lain di bangi n berkenan satu sofa ni..memng cantiklah...macam kat rumah orang kaya2 beb..tapi harga xlah beribu2pun..just rm1700...so dengan laju nyer kami bayar duit booked rm50 ok cz owner kedai kater xper boleh bagi balik kalau xjadi ambil..then merayau2 lagi kat kajang...jumpa satu saofa ni...xlah secantik sofa yang pertama jumpa td but lebih save n besar so kamipun comfirmlah ambil sofa kdua ni.. n bayar rm1700 with rak tv n percuma meja sisi....so sofa nilah yang kami akan pakai sehingga rosak ok......layan


ni macam dah ok



ni plak macam xok..huhu


Thursday, March 31, 2011

BUAT PARA SUAMI

Ada aku peduli isteri dan anak2ku sudah makan atau belum...

Ada aku peduli jika isteriku tak sempat makan kerana sibuk melayan anak-anak....

Ada aku peduli jika isteriku masih melayan kerenah anakkku ketika aku sedang berdengkur... Ada aku peduli dah berapa lama isteri aku begitu setia menggosok kain bajuku...

Ada aku peduli bagaimana layanan yg isteriku dambakan dari aku seorang suami...

Ada aku peduli adakah wang yang masih bersisa utk isteri dan anakku ketika aku hendak kepergian....

Ada aku peduli apa perasaan isteriku bila aku tidak pernah menelefonnya ketika aku bertugas di luar.....

Ada aku peduli berapa harga gincu jika isteriku ingin memerahkan bibir yang pudar ditelan masa....

Ada aku peduli bilakah kali terakhir aku menghadiahkan minyak wangi kepada isteriku...

Ada aku peduli bila kali terakhir aku membelikan pakaian utk wanita yg rela menjadi isteriku..menjadi ibu anak-anakku Ada aku peduli bila aku sentiasa memarahi dan menengking isteriku diatas kesalahan yang amat kecil....

Ada aku peduli bila hati isteriku terluka tapi aku tidak pernah hendak memujuknya....

Ada aku peduli kenapa isteriku terlelap bersama linangan airmata....

Ada aku peduli jika isteriku terjaga di tengah malam kerana dengkurku......dan aku terus nyenyak tidur dibuai mimpi indah seorang lelaki....


Tiba-tiba aku MENJADI PEDULI dan MENGAMBIL PEDULI


Ketika telefon isteriku berdering di malam hari...

Ketika isteriku mula belajar ber sms..dan berchatting...

Ketika isteriku kembali berhias seperti ketika aku mula jatuh hati padanya...

Ketika isteriku sanggup tidak makan malam kerana mahu menjaga badan


Ketika isteriku tidak meminta lagi aku menjadi imamnya....

Ketika isteriku memilih tidur bersama anak-anakku.....

Ketika dia tidak lagi mencium tanganku ketika aku hendak pergi ...

Kini,aku baru ingin bertanya kenapa isteri aku dah tak peduli kat aku?


P/s : Tidak ada manusia yang sempurna baik suami ataupun isteri.Jangan mengharap dilayan seperti raja jika kita tidak pernah anggap isteri itu permaisuri hati kita. Jangan diharap bunga yang indah jika kita tidak pernah membajanya. Dan selalulah ingat,bila hati seorang wanita telah retak, dia boleh menjadi lebih keras daripada seorang lelaki

aprilfool

huh pagi2 lagi abah saya dah telefon saya dan kena kan saya ...huhu..nak tau apa yang saya terkene layankan dialog citer kat bawah tau


abah: hai dah sampai ofis ker???


saya: yup dah sampai abah...


abah: semalam dengar xberiter yang syarikat perodua suruh hantar balik keter2 myvi yang dibeli cz kener tukar tayar lain...xpakai tayar bulat lagi cz xseseuai...


saya: hah????xtaupun...(sambil blur2)


abah: sajer jer..aprilfool...


saya: oh pandai dah abah yer..uptodated sekarang....


kesimpulannyer aku sendiri pun xingat yang hari ni aprilfool....huh xsangkai abah aku dah pandai bab2 ni..saper ajar aku pun xtau..huhu... apaer2pun kawan2..aprilfool jugalah......layan

kursus pengurusan stress ok............

selama 2hari ini saya dengan secara sukarelanya telah mendaftar untuk mengahdirkan diri saya ke kursus menangani stress..aduh...kenapa???janga disoal ok....saya memang stress di tempat baru...aduh..tiba2 rindukan tempat lama....tapi saya yang minta tukar so dengan terpaksanyer sayer redha ok....harap2 dengan kursus stress yang saya attend ni sedikit sebanyak boleh wat saya happy di sini....

Sunday, March 27, 2011

latihan kebakaran????????


ho ho...namapun latihankan...so setengah jam waktu latihan kebakaran kitorang dah turun siap2....ni semua gara2 malas nak turun ikut tangga....namapun latihan kebakaran jadi lif xboleh guna yer sepanjang sesi latihan tu....so bagi staf2 macam kami yang kat tingakt 6 ni kitorangoun aper lagi turunlah siap2 ngan mak2 mengandung dan mak mak veteren....tumpang sekaki beb....layankan gambar2 sepanjang sesi latihan tersebut...yang penting mak selamat ok...xterbakar..xhangus...n xhangit...heheh





ketiak jer hangit cz berdiri di tengah panas..auw....

Wednesday, March 23, 2011

demi anak tercinta kau sanggup bergolok gadai......ayat cam ibu n isteri mithali gitu..

demi keselamatan dan kesihatan anak aku sorang tu ...dan sayang punyer pasal mahalpun xperlah....so nak dekat rm 90 jugalah duit saya ngan cik suami terbang hanya untuk 1 botol susu dan 1 botol air dia yang free BPA...

terpisah juga kami akhirnyer...jgn diucap selamat tinggal...jgn kau ucap selamat tinggal.....hoho

erm sedih gaklah tajuk tu kan....ari isnin aritu maka terpisahlah kami berenam....xder lagi riuh rendah macam selalu....xder lagi kutuk mengutuk macam dulu....xder lagi petua2 yang diberikan...xder lagi sambung2 nyanyi....wargh....semua dah xder...tapi nanti kalau kitorang buat jahat join tau...nanti buat port luck lagi nyer..janji tau....erm oklah..tabahkan hati heheh....hidup ni perlu diteruskan...hidup kan sentiasa berubah2..ewah....memori daun pisang....cam lagu dangdut tu...aper2pun kiter semua tetap kawan kan....bak kata orang muda2 jauh dimata dekat di hati.....


kawan2 saya nak nasyid ni..siler tgn tu wat cam org nak nyanyi nasyid ok


kan ku utus kan salam ingatanku..
dalam doa tulus ku sepanjang waktu...
Ya Allah tabahkan hati hambamu........
Di atas perpisahan ini....

wuargh nak nangis

mengosongkan duit kwsp ho ho



huh penat den...makin gemuk tau tak..mana tak nyer asyik makan jer...cik suamilah..asyik2 meracun aku p makan besar2....tengok perutpun dah besar tau..p kejer ari selasa aritu baju yang aku baru beli dan pakai sekali dah tak muat...rasa nak pengsan biler tengok size baju tu..saiz M ok....diulangi size M.habis lepas ni aku nak pakai size aper wei...xkan size L plak...huhu....layan jerlah aksi2 menambah lemak kami bertiga.......


sesi pertama domino's pizza 3 ok yang size sederhana utk 2 perut






sesi kedua juga untuk 2 perut




sesi ketiga juga untuk 2 perut

Tuesday, March 15, 2011

citer basi dah..............

walaupun citer ni sebenarnyer berlaku 19/02 yang lepas tapi sayer nak kongsi cikit ngan kawan2 tentang memori tu...tarikh tu adalah tarikh ulangtahun perkenalan saya ngan encik suami yang ker 11thn..erm saya kenal ngan encik suami dari sekolah lagi..tingkatan 4.kami couple dari dulu sampai sekarang..walaupun dah kahwin...walaupun encik suami bukanlah orang yang romantik buat saya dan saya mengimpikan suami yang romantik tapi saya bangga memiliki dia cz dia jenis yang xcepat melatah...tulah sebabnyer kami masih mampu bertahan sampai sekarang...dan saya harap sampai biler2..kami ni memng jenis yang suka sambut hari ulanthn camni...walapun simple2..just makan kecil2 n tukar hadiah...
contoh cam ulangtahun couple - 19/02/2000
ulangtahun merisik - 18/02/2006
ulangtahun bertunang - 04/03/2006
ulangtahun nikah - 14/10/2007
ulangtahun kahwin - 15 & 16/10/2007
berikut kat bawah sekitar sambutan ulantahun couple kitorang baru2 ni

acara makan2 secara kecil kecilan

kek dari encik suami

sesi potong memotong





pencarian botol susu free BPA



berikutan daripada berita yang kerajaan akan mengharamkan botol susu yang mengandungi BPA jadi malam ini saya akan ke alamanda untuk mencari botol susu yang tidak mengandungi BPA....macammana saya nak kesan botol susu itu bebas daripada BPA....jangan tanya..sayapun xtau..hehe...yang saya tahu lepas cari kat google saya jumpa ini sebagai panduan..betul ker x saya xtau ok....








langkawi............... saya datang

hoho...erm sebab xlama lagi saya akan dapat duit kwsp so saya dah berjanji dengan anak saya yang saya akan bawa dia merasa naik kapal terbang..tu janji saya masa pertama kali saya naik kapal terbang p kursus dulu...alhamdulillah akhirnyer saya dapat juga tunaikan hajat anak saya tu..untuk cik suami tersayang plak saya dan diah dah lama plan nak p langkawi..dari sebelum kahwin sampailah dah kahwin....kononnyer nak p bulan madu kat sana tapi terpaksa dibatalkan cz xberkemampuan dulu....kami akan p pada 15-17hb 4 ni..aper lambat lagi..ho ho..memanglah sebulan lagi tapi semua dah ready ok..excited punyer pasal....kami akan p dan balik naik mas

tinggal 3 hari 2 malam di hotel helang

huhu excited giler..semoga semuanyer berjalan lancar nanti dan saya dapat gembirakan suami dan anak2 saya....

oh ader citer disebaliknyer..kakak saya plan nak bawa makabah saya sekali n makabah mertua saya ke langkawi tapi sebab abah saya xnak jadi semua tu terpaksa dibatalkan..maka terpaksalah ikut plan lama....pergi bertiga jer...aper2pun makabah nanti adik beli sesuatu ok....

Monday, March 14, 2011

anak saya dah besar rupanyer

erm..haritu saya, en suami n iman ke lamanda..samapai kat ruangan jual basikal kat carefour iman ternampak basikal..memang masa tu tengah sale basikal...saya ngan en suami memang dah lama plan nak beli basikal utk dia coz dia suka sangat naik basikal..pantang p rumah orang kalau ader basikal jer mesti nangis2 nak naik...so iman mun merengekrit nak basikal...huhu...cakap kat dia nanti2pun xblh...ingatkan nak cari kat kedai basikal area bangi or kajang tapi terpaksalah beli juga...rm99.90...balik rumah xsempat nak cuci n buka plastik terus nak naik....biler dia naik jer basikal rupa2nyer dia dah pandai kayuh..laju plak tu....dalam hati saya cakap..dah besar rupanyer anak mama ni..tapi kemanjaan dia buat saya rasa yang dia masih kecil pada diri saya..tahun depan saya plan nak ader baby lagi tapi entahlah...saya rasa takut kalau budget saya xcukup plak...camna erk....memang saya tahu setiap anak ada rezeki tapi>...........................???
tinggalkan persoalanlah pada permasalahan saya tu...abaikan jer..
gambar kat bawah adalah aksi2 anak saya ketika naik basikal baru dia....basikal kecik cantik..tu yang dia kata...

koner baring tu..saya yang takut dia jatuh..

abaikan nyer dia xpakai baju tu

safety..siap pakai topi ..dia nak topi orang naik basikal tapi kitorang xbeli lagi..so saya bagi jer topi askar dia..huhu....mujur dia kata ok....isi minyak sekejap

Thursday, March 10, 2011

report adalah sebahagian hidup saya...

salam...ewah baru first time hari ini saya mulakan coretan saya dengan salam..hu hu..ok saya nak tanya korag semua korang semua biler dah kahwin nak p kejer..balik kejer or p mana2 kena report x kat makabh...hehe saya sampai sekarang walaupun dah kahwin wajib tau utk bagitau..dulu sebelum kahwin memang makabah saya train camtu...lps kahwin hari pertama makabah xcall saya..so saya rasa macam lain sangat cz aktivit seharian saya xmacam selalu..so sya pun call makabah saya tanya kenapa xmesej saya...saya merajuk and sampai sekarang ia dah jadi rutin harian saya..p kejer sampai ofis mesej atau call kat makabah bagitau saya dah sampai....then balik ofis pun camtu..hari sabtu ahad setiap pagi n petang....kat husbang saya memang dah di train oleh cik husband utk hantar report sejak dari couple lagi...walaupun ramai yang kata saya anak manja tapi tulah hakikatnyer..saya bukan manja tapi saya sangat suka keadaan ni dan sikitpun saya xrasa terbeban..sekurang2 nyer saya tahu makabah saya ok cz saya dok jauh...tenang cikit hati saya kan....ops tu jer nak cakap ...xder idea tapi masih nak kongsi dalam blog ni tentang saya...adiossssssssss



Wednesday, March 9, 2011

kwsp saya...yahoo..saya kaya..ho ho..okb sementara

ho ho...tadi saya uruskan berkaitan pengeluaran kwsp saya cz bulan 10 tempohhari genap servis saya 3thn..bukan 30 thn ok...saya muda belia lagi...so pergi check td total dalam kwsp saya ada rm24172.28. orang kwsp cakap saya akan dapat 45% daripada total tersebut....aha....maknernyer saya akan dapat rm10877.52...erm nak watper yer....ho ho..sila simpan yer duit tersebut untuk masa depan anda....baik bos menurut perintah...ops bisik2 saya nak shoping..............window shoping ok



ho ho...itu bukan gambar saya....

Tuesday, March 8, 2011

cemburu....erm..


cemburu...isu sensitif ni bagi kaum wanita....korang kuat cemburu tak...aku memang akui aku i kuat cemburu.....sikit2 nak cemburu...aduh...aku sendiri pun xfaham ...tapi yang pastinyer aku memang kuat cemburu...berapa banyak perkataan cemburu dah.....sila yer buat ayat menggunakan perkataan cemburu murid murid..ok ok berbalik pada isu cemburu...ni adalah tanda2 cemburu aku yang memang dah berleluasa dan xboleh dibendung lagi..



dengan mokpok (ayat perak yer)


aku akan cemburu kalau makabah aku asyik p rumah adik beradik yang lain jer...rumah aku xnak p...yer aku tau aku dok jauh berbanding adik beradik yang lain tapi aku memang cemburu...aku juga cemburu kalau makabah asyik citer pasal adik beradik yang lain jer kat aku biler aku call makabah...ho ho....(aduh tu pun nak cemburu fizani....adikberadik ko juga)


ngan anak teman (cik man)


aku juga cemburu kalau iman asyik ngan abah dia jer....kadang2 ada juga dia gatal nak abah dia...sikit2 abah dia...ho ho tapi selalunyer dia pasti nak ngan saya.......yahooo...untuk iman amaran yer...sila rapat ngan mama berbanding abah ok cz mama yang ngandungkan iman tau...lahirkan iman..ingat senang( hoi fiza tu suami ko n abah dia juga....huh)


ngan suamiku (ewah ayat sweet gitu)


ni lagi.....huh nilah makhluk tuhan yang aku paling cemburu...apa saja yang dia wat aku akan cemburu....xtaulah nak kategori cemburu buta ker tak....aku akan cemburu kalau tepon dia asyik berdering jer ngan mesej atau call..walaupun biler aku tengok ngan jantan ok dia mesej...aku juga cemburu biler dia asyik cium dan ralit ngan iman jer...aku ni dia xgomol2....marah ni marah ok...(anak sendiri pun boleh cemburu ker)...macam2lah aku cemburu kat dia...xlarat dah nak menaip...banyak sangat


kojer...


aku juga cemburu biler kawan naik pangkat terutama kawan yang sama lantikan ngan aku naik pangkat..aku nak juga wei....aku akan usaha sampai aku dapat cam kawan aku .....korang semua doakan untuk aku yer....

tu saja yang aku cemburu kot....aku ni jenis spesis yang akan cemburu ngan orang2 yang aku sayang cz ni maksudnyer aku sayang diorang ni..tu yang aku cemburu,...kalau xbuang karan jer....




muka aku yang kit miut kalau kuat cemburu..tu yang aku kuat cemburu...ho ho

Monday, March 7, 2011

slmt hari wanita untuk semua wanita di dunia...

harini adalah hari wanita so saya ambil kesempatan ini utk wish selamat hari wanita untuk semua wanita yang ada kat duia ni terutama mak saya.....saya bangga ada kalian semua...dan saya juga bangga menjadi wanita....cz blh pakai cantik2...mekap....handbeg....kasut tinggi...laki2 kat luar sana boleh ker???ho ho....semoga kiter sebagai wanita ni akan terus dihormati dan disanjung tinggi.....adios........



ini wanita yang saya sanjung sangat..yang saya sayang walaupun saya selalu gaduh dengan
dia.inilah mak saya
ini plak kakak saya....kawan gaduh tapi saya boleh nangis masa dia kahwin terutama masa kenduri belah sana cz saya tahu lepas ni saya xakan sellau jumpa dia lagi biler saya balik kampung
saya sayang korang semua....muah muah

Sunday, March 6, 2011

harta karun tu muhammad iman danial yang punyer

ingat xlagi yang saya mencari harta karun yang tak jumpa2...(susu dah)..dah dijumpai ok...so apalagi rembatlah 3 paket utk stok bulan ni....patutlah kehabisan stok rupa2nyer tukar packaging ok....nilah rupanyer...so susu itu ahmad albab yang punyer ok...

ohw no berat sudah berkurangan dari 1kg ke 900gram..knp?????

anak saya paggil diri dia sekarang iman nel ok for(muhammad iman danial)


main masak2

biler sebut main masak2 ni teringat zaman kecik2 dulukan...main masak2lah,main kawin2lah(ni saya suka ok),main cikgu2lah....ho ho...ok berbalik pada isu sebenarnyer saya sebagai chef fiza n chef syam(my hubby) telah memasak utk our engngmnt anvsry...haha...so layankan gambar kat bawah ok....muahh...


ops thnks pada resepi kek batik yang saya search kat yahoo...

chef hisyam the bestlah