AkU DaN dUnIaKu

FiZaSyAmImAn

Search This Blog

Followers

Thursday, December 31, 2009

azam????????


erm harini aku nak citer apa azam aku...

-nak jadi anak yang baik....isteri yang baik....mama yang baik....pekerja yang baik.........
-xnak tinggal sembahyang...nak rajin baca quran
-nak beli rumah
-nak wat harta banyak2
-nak pindah ke putrjaya
-nak bagi cun kereta
-nak dapat apc

selamat tinggal 2009 welcome 2010..


aha arini last aku kejer????ops bukan aku nak pindah@ berhenti kejer tau tapi arinilah hari aku terakhir kejer di tahun 2009....orang lain ramai cuti aku terpaksa kejer...kih kih sila gelak pada diri sendiri...ni semua gara2 aku yang gatal menghabiskan cuti tahnan aku..........cuti aku tinggal 0 ok..........esok dengan rasminya cuti aku kembali banyak......horeeeeeeeeeeeeee..selamat tahun baru fiza...selamat tahun baru makbah....selamat tahun baru sayang..selamat tahun baru cikmannnnnnnnnn.selamat tahun baru kawan2................selamat tahun baru semua

kursus di penang..........




cayalah buat pertama kalinya aku naik kapal terbang ........tolong jangan kutuk yer....aper2pun layan jer....aku kursu kat grand continental hotel penang....dari 14-17 hb..................naik mas yer.....ambik ko nak naik kapal terbang sangat kena lah sabar membayar duit teksi yang aku rasa cekik darah giler rm 42 walaupun bukan jauh sangatpun..............aku rindu anak aku.........suami tersayang........kerana pengorbanan diorang aku ada beli 3 baju untuk suami aku....baju cikman 1 n kasut yang kiut snagat....aku????xperlah lain kali...............okuntuk mak n abah aku jeruk dari penang........nak alik jumpa mak,abah,,alang n suami dia n family ejo......

gambar kursus xder yer cz saya adalah peserta yang paling kusyuk n tamaduk yer..xder masa untuk bergambar..gambar ni ketika merayau di sekitar pulau pinang bersama anak buah n bos saya...disamping menghabiskan duit..

ni adalah gambar yang paling mahal bukti saya dah naik kapal terbang..aduh...sila jangan kutuk yer..kutuk jer dalam hati yer...harap maklum

raja haji.........


selamat hari raya...entry yang terlalu basi tapi kegatalan untuk wat juga................kerana apa????kerana kau beraya di rumah aku........horeyyyyyyyyyyyyyy...aku beli satu baju melayu n satu baju biasa untuk anak teruna aku....aku n husbnd sepasang sorang jer....aku lagi sedih langsung xberjahit lagi.hahah...........erm aktiviti akli ni kami konvoi balik kampung mak aku....sangat best................

jalan2 ke PD


ha ha...buat pertama kalinya kami skeluargaakan p mandi manda di laut..he he....tempat dituju adalah d PD...dengan tak tau jalan nyer kami redah jer....sangat seronok percutian ini...haha..sampai jer kat PD tempat yang aku pernah kursus dulu kami parking kat situ...tapi tengok macam xbest jer,...terus bagi idea kat cik suami p teluk kemang...kat mana???sekali lagi kami redah...akhirnya sampailah kat tempat yang ingin dituju...terus cari port nak lepak...alahai penuh lak..then terpaksalah sewa temapt n payung...erm bolehlah rm13 sehari...haha anak teruna aku takut air...baru ku tahu,,,,kih kih...aper2pun setelah seharian disitu bolehlah dia samapai xnak naik...aik anak mama anak mama...picture nanti yer...walaupun mungkinlambat akan tempek juga


cikman ngan mama dia

hero aku

cikman ngan abah dia


hasil rembatan kami di pd

Tuesday, November 17, 2009

raya under nuklear

aik raya lagi fiza...he he..entry lama yang dah lama xupdet...erm ..malas nak updet layan jerlah

raya under puspanita..

layan raya lagiiii..he he...best cz dapat keronsang pink yang sweet sangat, rantai kunci mosti n beg syiling warna merah...mcm bab nyonya u....

Friday, October 16, 2009

raya under mosti..




jom kawan2 join aku pi raya...p raya under mosti kat PICC...kitorang semua p naik bus...yang bagi nama ramai tapi yang pxramai..lantaklah yang penting misi makan free dapat dijalankan...sampai dalam pukul 2...pukul 4 baru boleh makan...dengan ucapanlah...persembahanlah..biler boleh makan aku apa lagi pecutlah ke gerai makan mencari nasi...giler tahap kelaparan yang memuncak...warghhhh nasi mana????layan jerlah benda lain...asalkan boleh kenyang heh he....

gambar bersama kawan2 yang keboringan n kelaparan

bithday cikman


erm pejam celik pejam celik anak akupun dah setahun....apa sambutan kitorang???biasa2 jer...almaklumlah bdgetpun biasa2 jer...tapi yang penting dua dua belah kena sambut...firstime rasa mcmna sambut birthdy anak sendiri...selamat hari jadi yang pertama sayang...mama sayang sangat kat iman...iman lah hantar yang mama ada....(miskinlah katakan)belah husband aku wat makan2 laksa..makan kuih raya...tu jer...satu kampung tau panggil..aduh penat giler...ramai beb yang datang...then kitorang beli kek...n makanan ringan untuk budak2..adalah dalam 50 bungkus...gambar nanti aku tempek banyak2 sekitar majlistu...malam baru potong kek..potong kek ngan family2 jer..cikman boleh join budak2 lain makan walaupun sebelumtu dia asyik berkepit jer ngan aku..dah besarlah tu konon yer...he he...jangan marah cik man....hadiah kitorangbeli masa balik tepeng rumah aku...kitorang abgi kereta kat dia....warna bir...alahai bilerlah boleh tempek gambar walaupun banyak giler aku tang guna handst....sapellah nak sedekah kamera kat aku ni sila angkkat tangan yer...n belah aku just beli mee goreng n kek....tapi yang special ada topi birthdy...kitorang sambut kat rumah bang sulung aku...thnks ejo sponsor makanan tengahhari n temapt birthndy...kredit tu her.....sabar2 nanti aku letak semua gambar tu ok.chow dulu...pengumuman oiii aku dah adanak teruna..saper nak masuk meminang boleh datang yer...isi form dulu

birtday kat rumah mertua


birthday kat rumah aku



hadiah kereta untuk hero aku

balik kejer ooo balik kerjer....


hu hu nilah saat yang paling memilukan...wargh aku terpaksa tinggalkan makabah aku lagi...terpaksa balik untuk teruskan kehidupan...dalam istilah lain cari duit...malas betullah nak kejer...alangkah indahnya duniani kalau hari2 goyang kaki jer duit masuk...ada xkejer camtu kawan2...bagi tahulah aku aku nak aplly...he heh....kasi pelangkung sekali...bisa tu..babab nanti baru tau

hari yang aku akan ingat sampai biler2...


hari ke 7 raya bersamaan 26hb adalah hari yang paling sedih wat aku...kenapa orang yang aku sayang mesti tengking aku camtu???sapaer aku disisi dia???xsayang lagi ker dia pada aku??mana pergi kasih sayang dia pada aku selama ini???kenapa???tu semua lah yang bermain kat fikiran aku..dia tegurpun aku wat xtau jer...adalah samapi seminggu aku diamkan diri..walaupun seksa tapi sesekali aku perlu ego....biar dia tahu apa yang dia wat kat akutu salah....aku sedih ngan sikap dia...sedih...kecewa...tapi kerana hormat n sayang n kenangan dulu yang terlalu banyak yang aku xmampu lupa aku terpaksa terima maaf dia walaupun cara dia maaf xseperti yang aku harapkan dengan salah dia yang besartu....hanya setakat belanja makan,...tapi yang llah aku syukur cz semuanya dah ok...tapi bohonglah kalau aku cakap aku dah lupa kisah tu....its still in my mind ok...selagi aku boleh bersabar n maafkan dia aku still akan terima dia seadanya...but ples dont do it again...aku just seorang manusia....

Erm....nak mula mana erk...giler lama xmenulis

ok let me start from raya ok...tahun ni giliran belah mertua so dengan rela tanpa terpaksa aku beraya kat rumah mertua aku..he he...mana nak sama beb rumah sendiri ngan mertua...tempat jatuh still dikenang...hehe...macam cikgu BM plak...raya cambiasa orang p rsemayang raya aku menjaga cikman kat rumah...xder maknanya nak bawa dia...habis kecoh bising satu surau nanti...pagi pagi pkaikan dia baju melayu n sampin...xsamapi setengah jam dah tinggal seluar jer...panas beb...lepastu diapun lena...ok yang tradisi malas nak p raya sekampung doklah kat rumah....petang terpaksalah p rumah sedara belah husbang aku...then balik...ops my mak n abah datang jengok aku...rindu akulah tu..kih kih...tarak malu ngaku...yeker makabanh rindu aku???yekan jerlah ok...gambar raya nanti aku tempek ok...raya ketiga baru balik rumah aku..tak sabar betu beb

Sunday, September 13, 2009

tadarus at nuklear malaysia


he he sila beri tepukan gemuruh wat fiza kerana tadi aku join tadarus....tapi xkena giliran akupun....kuing kuing..kalau xmau kecut segala urat perut aku.........

Wednesday, September 9, 2009

kuih raya ku



perhatian semua kuih raya yang aku tempah dah dapat...heh heh...kuit tat nenas 2 (50 x 50) n kuih coklat chips 2 (50 x 50)...cuba teka berapa harga..hah hah jangan terperanjat...harga dia rm44 jer...yahuuuu teramatlah murah...thanks pada kak fiza yang menjual

amaran aku


aku akan terus diam sehingga aku xdengar citer ngarut2 atau ko putar belit kan citerdari mulut orang lain...kalau xsiaplah ko..

sambungan citer sakit hati n geram


hari isnin cuti...memang dalam 3 haritu hati aku xtnteram...rasa cam nak beli nom tepon baru n cakap carut marut kat dia..baru puas hati aku...tapi hubby aku cakap sabar...wat cara profesional..tapi aku cakap lambat..aku nak dia kena sekarang

hari selasa kejer bos aku tanya lagi dah ok ker....aku ckp ok jer cuma aku xkan tegur sial tu lagi...n aku xkan sign apa2pun lepas ni...lantaklah nak urgent ker...xder orang ker...ada staf lain nak minta sign pun aku xsign...aku bagi kat bos cz xnak ada orang kata lagi...

jumpa kat ofispun sial tu wat cam xbersalah jer...sakit hati aku...lantak kolah...aku xmatipun kalau xkawan ngan ko...then bos minta tolong sig..aku cakap aku xnak..kalau nak aku sign juga tolong bagi surat hitam putih...

then terkeluarlah email ni yang disend kepadasemua staf yang terlibat..

Khairul Nizar B. Khalid [nizar@nuclearmalaysia.gov.my]

Tarmizi B. Mohamed Salleh; Rosilawati Bt. Sapiee; Siti Nur Farhana bt. Nor Azani; safrizan; Nadiah Bt. Sahim @ Ibrahim; Maznah Anum Bt. Othman; Siti Nurulaina Nasrodin; Mohd Ridzwan Abdul Rahman; 'Noorfizawati Binti Saidin'; Suhada; Salwa Husna bt. Mohamad Razib

SIGN PADA KEW 8 DAN REKOD SERVICE

Salam,

Saya just nak inform jika Pn Fizawati sign kew8 atau rekod service atau apa2 pon adalah dibawah bidang kuasa beliau sebagai Penolong Pegawai tadbir unit perkhidmatan dan perjawatan. Istilah unit sulit tu adalah secara pentadbiran. Beliau merupakan orang ranking kedua selepas saya . saya tak tahulah bila masa wujud unit sulit buat kerja2 sulit sahaja. Mintak u all as my staff amik berat tentang perkara ini.

Saya ucap terima kasih because u all hormat saya sebagai pegawai but please do so kepada Pn Fizawati as she is Penolong Pegawai. Bukan maksud saya nak dihormati tapi kalau nak tegur or anything please do it dalam keadaan seorang dengan seorang dan bukan menjerit atau sebagainya di khalayak ramai. Please sebab ini melibatkan airmuka kakitangan itu sendiri ok. If kalau bermasalah dan kalau dalam perbincangan tertutup. That is ok untuk express anything.

So saya mintak sangat2 jgn la ada perkara2 yang jadi macam minggu lepas. Kalau perasan atau tak. If anything yang saya arahkan kepada Pn Fizawati adalah muktamad. beliaun juga pembantu saya bg sector perkhidmatan secara hakiki dan boleh sign ape jua dokumen dalam sector ini. Cuma beliau diletakkan di dalam unit sulit. Itu sahaja.

Hope clear. Sebab saya tau selama ini anda semua telah dibiasakan unit sulit is sulit and sector perkhidmatan is separate unit sedangkan kita adalah satu unit. OK.

Salam,


puas gaklah hati aku ngan emailni....then aku terserempak ngan dia dia masih lagi wat muka sial diatu...hah hah lantak kolah...

geram macam nak mencarut.........sabar fiza ingat Allah


erm kat mana erk aku nak mula citer??mesti ada yang terkejut kalau tengok tajuk entry aku ni...tapi tulah yang aku rasa n fikirkan...until now ok...perasaan sedih n geram tu masih ada.sebenarnya its happen pd hari jumaat yang lepas 04/09/09....aku masuk kejer cam biasa...then p bilik bos aku amik semua buku servis n kew yang belum disign untuk ku tolong sign cz bos aku dah pesan sok saya cuti yer fiza so bsk tlg saya sign semua tu...niat hati aku punyalah suci lagi murni nak tolong...tapi biler aku melangkah keluar je dari bilik tu ada sorang staf sial ni sound aku...camni yer bunyi dia

staf sial : puan fiza xboleh sign buku servis tu...enkhairul n cc jer boleh sign...puan fiza boleh sign unit sulit jer...

geram betul aku dengar...aku boleh accept kalau dia datang dekat aku n cakap benda ni but yang aku bengang giler dia jerit dari tmpat duduk dia ke pintu bos aku tu...sikit punya jauh ker...dia boleh jaga tepi kain orang aku wat aper...aper ingat ko besar sangat ker...teror sanagt ker..semua orang tengok...so ngan muka sakit hati (sila bayangkan yer) aku letak balik semua tu dalam bilik bos aku...kelau dari bilik tu aku cakaplah yang bos yang suruh aku wat n nanti kalau bos tanya jawab yer...then terus aku masuk bilik aku.....cuba teka apa aku buat..warghhhhh buat pertama kalinya aku nangis kat tempat kejer...bukan apa as macam kietr yang dah besar n aku mmg xblh accept kner tegur depan orang....tambah2 lagi yang tegur aku tu orang bawah...

then dengan muka xtahu malu staf sial tupun masuk biler aku cakap

staf sial : sory puan fiza silap...puan fiza boleh sign cz kew8 ni nak urgent....

sial ko....ah muntah tahupun jilat balik.so aku pun cakaplah

aku : sory aku xnak sign apa2 dah mulai hari ni jer...aku akan sign yang berkaitan unit sulit jer...

staf sial : nak merajuklahtu....

aku :aku xboleh terima kosoung aku depan orang..apa2 cakaplah dalam bilk...

staf sial : xper aku bagi encik masri sign.tupun nak merjuk

aku : suka hatilah

staf sial : lantaklah

so aku nangis lagi...kwn unit aku pujuk pun aku still nagis lagi...sorang lagi pujuk pun aku nagislagi...

then bos aku en khairul call...

bos : gaduh ergh tadi

aku : citer balik apa yang jadi...

bos : sabar banyak2 bln posa ni...dah jangan nangis lagi..nanti dia bagitau kat staf sial tu

then bos mesej benda yang sama lagi pujuk aku jangan nangis...aku still nangis

rehat jumaat keluar cz memang geram sangt..rasa nak cuti jer haritu

Tuesday, September 8, 2009

rayaaaaaaaaaaaaaa


he he sory terlalu excited nak raya walaupun posa xpenuh...sla bush pada diri sendiri...erm nak citer pasal raya...dalam berjimat cermatni...aku telahpun mempunyai 5pasang baju kurung untuk raya n 2pasang baju casual....1 pasang baju raya telah dipakai cz xsabar nak raya lambat sangat...so tinggallah 4 baju kurung raya.2 berlengan spa q n 2 baju kurung biasa...wah wah mcm budak2...kasut rayapun dah beli 2.nipun ada niat hati lagi nak tambah satu lagi warna putih cz dah ada warna hitam n coklat...biler nak beli kasut warna putih tergedik2 pulak nak ada handbeg putih...nak sedondon gitu...kuing kuing..cik hubby aku dah ada satu baju melayu pink...kih kih...harap maklum yer tema aku kali ni pink...n 2baju casual with seluar jeans n slack...my little hero pulak ada satu baju melayu pink n 4 pasang baju casual...tok kat kampung plak cakap yang diorang dah beli 2 baju so melaramlah cikman kali ni....dalam bergumbira sedih gak cz kalini aku raya kat rumah hubby aku...wargh sedihnyer..............first time raya puasa kat tempat lain...raya haji dulupun aku nangis...telah memujuk mujuk cik hubby untuk bawa aku beraya di kampung aku raya pertama....harap2lah misi aku ini berjaya.... he he...............erm kuih raya aku dah tempah 2jenis untuk dua2 kampung aku...tinggal nak beli kek jer nanti................so selamat hari raya kawan2.............

Wednesday, June 3, 2009

taraaaaaa, nilah gambar anak teruna aku

my handsme cik suami

handsme boy

cik iman dengan menan nyer..

alaihai...cik isteri yang kiut miut.kih kih..tolong jangan muntah yer...

aksi model dengan matanyer

wah wah tepuk tangan untuk hadiah anak mama dari staf BKP.tenkiu

cik man

ustaz iman

cik iman yang tercengang

aksi baru belajar menerap

hadiah cik iman

apalah anak mama ni

sejuk mata memandang kurnian tuhan ini.alhamdullillah

oit maklum yer belum nak dapat adik lagi...memang suka hisap jari kaki sedap katanya...layan

cik iman comel


cik iman montel

sang gajah yang sedang memegang cik iman..kuing kuing

anak mama yang baru lahir waktuni

baby girl???tidak saya baby boy

hai boleh mengurat...pang...adoi

ya buk saya iman


kenangan terindah

alahai omelnyer

gagah cuba berdiri

cubaan memegang botol sendiri

sudah mahir menerap

dengan walker barunyer...mujur bukak menan baru nampak kepala


iman baru tersedar dari mimpinyer

nyum nyum sedap betul jari ku ini


handsme boy



anak aku yang tengah menggayakan badanya...heh heh.tang perut jer berlipat.cit...


pegang apatu cik iman oiiii


muka yang penuh dengan kesedihan

mama yang dah makin gemuk bagai dipam pam

alahai.cik iman...kecik jer