AkU DaN dUnIaKu

FiZaSyAmImAn

Search This Blog

Followers

Sunday, September 13, 2009

tadarus at nuklear malaysia


he he sila beri tepukan gemuruh wat fiza kerana tadi aku join tadarus....tapi xkena giliran akupun....kuing kuing..kalau xmau kecut segala urat perut aku.........

Wednesday, September 9, 2009

kuih raya ku



perhatian semua kuih raya yang aku tempah dah dapat...heh heh...kuit tat nenas 2 (50 x 50) n kuih coklat chips 2 (50 x 50)...cuba teka berapa harga..hah hah jangan terperanjat...harga dia rm44 jer...yahuuuu teramatlah murah...thanks pada kak fiza yang menjual

amaran aku


aku akan terus diam sehingga aku xdengar citer ngarut2 atau ko putar belit kan citerdari mulut orang lain...kalau xsiaplah ko..

sambungan citer sakit hati n geram


hari isnin cuti...memang dalam 3 haritu hati aku xtnteram...rasa cam nak beli nom tepon baru n cakap carut marut kat dia..baru puas hati aku...tapi hubby aku cakap sabar...wat cara profesional..tapi aku cakap lambat..aku nak dia kena sekarang

hari selasa kejer bos aku tanya lagi dah ok ker....aku ckp ok jer cuma aku xkan tegur sial tu lagi...n aku xkan sign apa2pun lepas ni...lantaklah nak urgent ker...xder orang ker...ada staf lain nak minta sign pun aku xsign...aku bagi kat bos cz xnak ada orang kata lagi...

jumpa kat ofispun sial tu wat cam xbersalah jer...sakit hati aku...lantak kolah...aku xmatipun kalau xkawan ngan ko...then bos minta tolong sig..aku cakap aku xnak..kalau nak aku sign juga tolong bagi surat hitam putih...

then terkeluarlah email ni yang disend kepadasemua staf yang terlibat..

Khairul Nizar B. Khalid [nizar@nuclearmalaysia.gov.my]

Tarmizi B. Mohamed Salleh; Rosilawati Bt. Sapiee; Siti Nur Farhana bt. Nor Azani; safrizan; Nadiah Bt. Sahim @ Ibrahim; Maznah Anum Bt. Othman; Siti Nurulaina Nasrodin; Mohd Ridzwan Abdul Rahman; 'Noorfizawati Binti Saidin'; Suhada; Salwa Husna bt. Mohamad Razib

SIGN PADA KEW 8 DAN REKOD SERVICE

Salam,

Saya just nak inform jika Pn Fizawati sign kew8 atau rekod service atau apa2 pon adalah dibawah bidang kuasa beliau sebagai Penolong Pegawai tadbir unit perkhidmatan dan perjawatan. Istilah unit sulit tu adalah secara pentadbiran. Beliau merupakan orang ranking kedua selepas saya . saya tak tahulah bila masa wujud unit sulit buat kerja2 sulit sahaja. Mintak u all as my staff amik berat tentang perkara ini.

Saya ucap terima kasih because u all hormat saya sebagai pegawai but please do so kepada Pn Fizawati as she is Penolong Pegawai. Bukan maksud saya nak dihormati tapi kalau nak tegur or anything please do it dalam keadaan seorang dengan seorang dan bukan menjerit atau sebagainya di khalayak ramai. Please sebab ini melibatkan airmuka kakitangan itu sendiri ok. If kalau bermasalah dan kalau dalam perbincangan tertutup. That is ok untuk express anything.

So saya mintak sangat2 jgn la ada perkara2 yang jadi macam minggu lepas. Kalau perasan atau tak. If anything yang saya arahkan kepada Pn Fizawati adalah muktamad. beliaun juga pembantu saya bg sector perkhidmatan secara hakiki dan boleh sign ape jua dokumen dalam sector ini. Cuma beliau diletakkan di dalam unit sulit. Itu sahaja.

Hope clear. Sebab saya tau selama ini anda semua telah dibiasakan unit sulit is sulit and sector perkhidmatan is separate unit sedangkan kita adalah satu unit. OK.

Salam,


puas gaklah hati aku ngan emailni....then aku terserempak ngan dia dia masih lagi wat muka sial diatu...hah hah lantak kolah...

geram macam nak mencarut.........sabar fiza ingat Allah


erm kat mana erk aku nak mula citer??mesti ada yang terkejut kalau tengok tajuk entry aku ni...tapi tulah yang aku rasa n fikirkan...until now ok...perasaan sedih n geram tu masih ada.sebenarnya its happen pd hari jumaat yang lepas 04/09/09....aku masuk kejer cam biasa...then p bilik bos aku amik semua buku servis n kew yang belum disign untuk ku tolong sign cz bos aku dah pesan sok saya cuti yer fiza so bsk tlg saya sign semua tu...niat hati aku punyalah suci lagi murni nak tolong...tapi biler aku melangkah keluar je dari bilik tu ada sorang staf sial ni sound aku...camni yer bunyi dia

staf sial : puan fiza xboleh sign buku servis tu...enkhairul n cc jer boleh sign...puan fiza boleh sign unit sulit jer...

geram betul aku dengar...aku boleh accept kalau dia datang dekat aku n cakap benda ni but yang aku bengang giler dia jerit dari tmpat duduk dia ke pintu bos aku tu...sikit punya jauh ker...dia boleh jaga tepi kain orang aku wat aper...aper ingat ko besar sangat ker...teror sanagt ker..semua orang tengok...so ngan muka sakit hati (sila bayangkan yer) aku letak balik semua tu dalam bilik bos aku...kelau dari bilik tu aku cakaplah yang bos yang suruh aku wat n nanti kalau bos tanya jawab yer...then terus aku masuk bilik aku.....cuba teka apa aku buat..warghhhhh buat pertama kalinya aku nangis kat tempat kejer...bukan apa as macam kietr yang dah besar n aku mmg xblh accept kner tegur depan orang....tambah2 lagi yang tegur aku tu orang bawah...

then dengan muka xtahu malu staf sial tupun masuk biler aku cakap

staf sial : sory puan fiza silap...puan fiza boleh sign cz kew8 ni nak urgent....

sial ko....ah muntah tahupun jilat balik.so aku pun cakaplah

aku : sory aku xnak sign apa2 dah mulai hari ni jer...aku akan sign yang berkaitan unit sulit jer...

staf sial : nak merajuklahtu....

aku :aku xboleh terima kosoung aku depan orang..apa2 cakaplah dalam bilk...

staf sial : xper aku bagi encik masri sign.tupun nak merjuk

aku : suka hatilah

staf sial : lantaklah

so aku nangis lagi...kwn unit aku pujuk pun aku still nagis lagi...sorang lagi pujuk pun aku nagislagi...

then bos aku en khairul call...

bos : gaduh ergh tadi

aku : citer balik apa yang jadi...

bos : sabar banyak2 bln posa ni...dah jangan nangis lagi..nanti dia bagitau kat staf sial tu

then bos mesej benda yang sama lagi pujuk aku jangan nangis...aku still nangis

rehat jumaat keluar cz memang geram sangt..rasa nak cuti jer haritu

Tuesday, September 8, 2009

rayaaaaaaaaaaaaaa


he he sory terlalu excited nak raya walaupun posa xpenuh...sla bush pada diri sendiri...erm nak citer pasal raya...dalam berjimat cermatni...aku telahpun mempunyai 5pasang baju kurung untuk raya n 2pasang baju casual....1 pasang baju raya telah dipakai cz xsabar nak raya lambat sangat...so tinggallah 4 baju kurung raya.2 berlengan spa q n 2 baju kurung biasa...wah wah mcm budak2...kasut rayapun dah beli 2.nipun ada niat hati lagi nak tambah satu lagi warna putih cz dah ada warna hitam n coklat...biler nak beli kasut warna putih tergedik2 pulak nak ada handbeg putih...nak sedondon gitu...kuing kuing..cik hubby aku dah ada satu baju melayu pink...kih kih...harap maklum yer tema aku kali ni pink...n 2baju casual with seluar jeans n slack...my little hero pulak ada satu baju melayu pink n 4 pasang baju casual...tok kat kampung plak cakap yang diorang dah beli 2 baju so melaramlah cikman kali ni....dalam bergumbira sedih gak cz kalini aku raya kat rumah hubby aku...wargh sedihnyer..............first time raya puasa kat tempat lain...raya haji dulupun aku nangis...telah memujuk mujuk cik hubby untuk bawa aku beraya di kampung aku raya pertama....harap2lah misi aku ini berjaya.... he he...............erm kuih raya aku dah tempah 2jenis untuk dua2 kampung aku...tinggal nak beli kek jer nanti................so selamat hari raya kawan2.............