AkU DaN dUnIaKu

FiZaSyAmImAn

Search This Blog

Followers

Monday, April 18, 2011

i'm back....

haha..tolongggg tajuk macam nak muntah cikit..macamlah p jauh2 sangat..padahal p bercuti ke langkawi jer..tapi ader saya kisah..haha..sedih tau...impian nak ke langkawi sebelum kahwin sampai sekarang baru dapat p...kesiankan kawan2....aper2pun percutian tersebut memang best..thnks for hubby cz bawak saya p langkawi...erm duitpun banyak terbang...adoi....tapi saya tetap happy cz orang2 yang saya sayang happy......layankan gambar kitorang.....

Sunday, April 10, 2011

jatuh...kebabooooooooooooooooomm


jatuh...hari ni aku nak citer pasal jatuh..jatuh???korang semua mesti selalu pernah jatuhkan...aduh aku nak citer sikitlah pasal pengalaman aku jatuh..aku ni kiranyer boleh dianggap minah jatuhlah..mana taknyer dengan pasal selipar jepun n jalan atas tanah rata pun boleh jatuh..ap kes..akupun xtau lah nak citer....dulu aku masa kecik2 family aku cakap kaki aku ni memang xkuat..yolah jalanpun lambat sampai mak aku umbun2 kat lutut akulah...ketuk ngan tempurunglah bagi kuat..aduuh....ops haritu aku p pasar malam kat bangi ngan husband aku..aku folow jer kat mana dia lalu...almaklumlah gelap....dia lepas tapi sampai aku..kebabooommmm..jatuh bagai nangka busuk..korang rasa xgegarannyer??malam sabtu ok????x????ooo itu maknernyer aku masih dikategorikan sebagai kurus...mak jatuh duduk ok....nak cover malu punyer pasal...hoho...biler i tanya husbang i dia xtaupun i jatuh....memang lah best cz dia xnampak tapi touching plak cz i cakap sampai hati abang...ayang jatuhpun xsedar tau...sakit kaki...xboleh jalan..slow2lah..entah2 akalu ayang kena langgarpun xsedar...ayat luahan perasaan ok...biler nampak makanan jer terus kaki ok...hehe.....lagi satu nak citer akakni memang xboleh pakai kasut tumit tinggi..asyik terpeleot jer...(paham xterpeleot)faham2 jerlah yer...why???akak pun teringin nak melaram ok...cz kasut tinggi2 semua cantik...ni pakai kasut macam makcik2 jer....hoho....


masa pregnt pun selalu jatuh..mujur anak i ok..huhu..iman sorry ...terima lah seadanyer mak ko yang selalu jatuh ni.....nak buat macamana....


pagi ni kat opis sambil lenggang kangkung cam model i boleh nak terjatuh ok....cover2 tutup muka....dalam pantry pakat gelak sorang2...aduiiii

Thursday, April 7, 2011

awat cepat lapor ni..aduhhhhhhhhhhhhh

huh...sayapun xtau aper yang ader dalam perut sayer.....makan jer 2,3 jam lepastu mesti lapor balik...saya pun xfaham ngan perut sayer ni.....susah nak ditafsirkan....hehe.....maka jgn tanyerlah kenapa badan sayer ni macam dipam2.....haritu p beli seluarpun habis saya terjah 1 alamanda baru jumpa....saiz???jgn tanyer....huh....tapi saya masih lagi rasa kurus biler size selaur husbnd sayer lagi besar dari saya...haha.....saya rasa saya kena makan gajah baru boleh kenyang lama kot..hoho....


macamnilah saya akan jadi jika xkawal nafsu makan...tidakkkkkkk


huah kenapa saya cepat lapar?????????????

Tuesday, April 5, 2011

sweettttttt gitu......

Ini cerita aku.. Aku (bukan nama sebenar) baru je kawin, ngan pilihan mak aku. Aku tak penah kenal pon dia (bukan nama sebenar gak). Tapi mak punye pasal kan, aku terpaksa follow je la.


Arghh, nyesal giler kawin..


Kalau dulu masa belom kawin, ikut suka aku je nak tido kol brape, nak bangun kol brape. Pastu kadang2 sampai tengah hari tido, sampai terlepas kuliah.. haha. Tade orang marah pon. Lecturer pon tak marah. Tapi skarang, nak tido lewat sikit je ade orang sound. "Jom la bang tido...". Pastu kalau tak bangun Subuh memang kena cubit peha la aku ni. Kesian kena buli..


Kalau dulu masa belom kawin, ikut suka aku je nak makan kol brape, nak makan ape. Boleh makan best2, sebab beli kat kedai.. Tapi skarang, huhu.. Macam budak kecik je, kena ikut jadual makan! Dah la kadang2 dia masak masin la, pahit la.. Pastu kadang2 dia bagi aku makan sayor je bebanyak. Tak makan kang kecik hati lak, pastu tulis kat status facebook dia.


Arghh,nyesal giler kawin..


Kalau dulu masa belom kawin, ikut suka aku je nak shopping bile, kat mane, nak beli ape.. Kira berbelanja tanpa waswas la. Tu yang shopping kejap je melayang 2 3 ratos skelip mata. Hohoho.. Tapi skarang, nak pegi shopping je, dia dah siap2 ngan list barang nak beli. Tade dalam list, tak leh amik!! Dah la berejam-jam pusing.. Leceh tol la orang pompuan nih. Muka dia takyah citer la, memang ceria je kalau masok shopping mall. Aku je yang muka tensen.


Arghh, nyesal giler kawin...


Kalau dulu masa belom kawin, rambut aku ni macam2 pesen la bleh buat.. Ala Korea bleh, ala Carles Puyol (Kapten Barcelona) pon bleh buat, tade orang sound. Tapi skarang, panjang sket je kene sound.. panjang sket je kene sound.. Dia kata x hensem la, x kemas la.. Tak potong kang dia tanak ironkan baju aku lak. Haisshh. Ade satu hari tu, masa makan kat JUSCO, ade la sorang awek comel melintas depan kitorang. Aku pon terpandang awek tu tanpa niat (ikutkan tak berdosa la kan?..) ADEH!! Terus kena cubit peha aku dari bawah meja. Cemburu buta lak bini aku (mentang-mentang la aku hensem..). Ape lagi, menjerit la aku kat situ. Maunye tak kuat, satu foodcourt tengok kitorang, termasuk awek tadi.. Arghh first time kot rasa malu giler camtu. Rasanye muka aku lagi merah dari sos cili atas meja. Sakit wooo bini aku cubit. Huhu.. Kesian la kat bakal anak-anak kami nanti.


Haha.. Tapi yang bestnya, skarang aku dah xyah basuh baju, iron baju sendiri.. Sume dah ready made. Hehe.


Bab-bab iron baju ni memang aku x berapa sket. Kalau dulu masa belom kawin, skali iron baju, sebulan aku pakai. Haha. Malas basuh sebab tanak iron lagi! (Oppss kantoi..). Pastu baju2 bergelimpangan atas katil. Aku memang suka tido atas kain baju ni (padahal malas kemas).


Skarang... hehehe. Lagi yang best, time aku demam ke, x sihat ke, rasa diri ni cam dihargai je.. Yela, kira ade orang take care la. Totalcare!! Hehehe.. Kalau masa belom kawin dulu pepandai la bawak diri kalau demam. Huhu, sadis3.. Pastu kan, skarang kehidupan aku kira tersusun la.. Maklum la dah ade 'PA'.. Kalau banding ngan dulu, hmm.. x produktif sangat la kehidupan aku. Sekali-sekali dia kejut aku bangun solat malam, kadang-kadang dia tegur kalau aku lama tak baca Quran.. Hmm sejuk hatiku. Maklum le kita ni bukan malaikat, iman turun naik. Jadi kena ade yang tolong ingatkan. Ini la pentingnya cari isteri yang solehah!


"Buat isteriku yang comel dan tercinta Terima kasih kerana marah kalau abang tido lambat Boleh la abang bangun awal-awal pagi Then kita solat Subuh sama-sama.. Tapi kalu abang tak bangun gak, ayang cubit je pehe abang abang xkan murka.. Lagi abang sayang ade la..


Buat isteriku yang comel dan tercinta Terima kasih kerana jaga makan minum abang Tengok skarang abang da nak gemok da Takde la kurus je macam mula2 kawin dulu.. Ke memang nak abang jadi gemuk ni? Ayang takut orang lain berkenan kat abang ek? Jangan bimbang atau ragu okeh, Cintaku hanya eksklusif untukmu sayang..


Buat isteriku yang comel dan tercinta Terima kasih kerana tolong iron baju abang Sebab abang memang allergic sket bab iron2 baju Jangan risau la nanti abang potong rambut.. Skarang abang dah tak selekeh macam dulu Rambut da kemas, baju da kemas, senyum memanjang


Hidup terurus, amal pon terjaga, badan pon berisi juge


" Argghh, nyesal giler kawin LAMBAT!!!


p/s: so pada yang belum kahwin cepat2 kahwin wei..tgk aku muda2 lagi dah kahwin....gatallah katakan....takut en cik suami terlepas pada orang lain....sayang tu.....dah lama beb couple ngan dia....hoho..see badan i pun macam dipam2....best orr kahwin.....xcaya kahwinlah wei



wei fiza citer tu tentang laki bukan pompuan......hoho..adakah suami aku rasa camtu...haha..tapi yang penting aku rasa camtu...terbalikpun terbaliklah


Monday, April 4, 2011

pindah wei..moh kiter pindah

ho ho..akhirnyer seksyen proses telah berjaya mandapatkan space yang ditinggalkan oleh CAGAMAS...hoho...so dengan rasminyer kami di seksyen proses ni kena lah berpindah dengan segera...tapi yang xbestnyer saya n kawan2 saya akan terpisah...wargh sedih xboleh nak sembang n bergosip2 lagi...sedih weh..nak sembang ngan saper lepas ni...haha ngan en zawawilah...(nama panggilan manja abang awi tau)...haha....

so nilah gambar kenangan saya kat tempat lama sebelum berpindah....



huh selerak betul...tempat saperlah tu....ops saya pekerja cemerlang ok


ni plak gambar kat tempat baru yang jauh dr anak buah saya



Sunday, April 3, 2011

saloon rambut iman

pengumuman ok..anak saya iman dah buka saloon rambut kat dalam rumah saya..so saper2 yang nak potong rambut, basuh rambut ker boleh datang ok kat rumah saya di presint 11...harga menjimatkan..hahaha


antara servis yang ditawarkan - basuh rambut




urut kepala...pasti ok punyer
p/s: datanglah beramai2 ok....pasti memuaskan hati anda....

cik suami yang xsabar nak p melancong


ho ho..gambar kat bawah adalah gambar cik suami yang beria2 suruh saya siapkan beg untuk p langkawi..padahal lagi 2 minggu ok..saya ulang 2 minggu..sebagai isteri yang solehah sayapun siapkanlah beg untuk ke langkawitu..lepas jer saya siapkan beg dia ngan cik man pun aper lagi dok usunglah ke hulu ke hilir beg tu..cam budak2..selalu dia akan kutuk2 saya biler saya siap beg balik kampung awal2 ni dia plak....




sanggup tu beli beg baru semata mata nak ke langkawi



beg yang telah siap di isi baju walaupun lagi 2 minggu baru nak p..adoi


pstttttttttt macam model iklan beg x???haha