AkU DaN dUnIaKu

FiZaSyAmImAn

Search This Blog

Followers

Sunday, April 12, 2009

gambar aku dalam paper sinar ...terlebih sudah

pengumuman aku telah popular sekejap walaupun citerni sudah lama...tapi nak berlagak punyer pasal aku masukkan juga citerni...tolong insaf jer fiza....wah wah...ampun....

gambar aku yang berbaju ungu dan bertudung putih sebelah yang pakai baju pink line kedua yer...aku telah memenangi hadiah dari sinar..hah hah hadiah nyer...baju t,pelekat kereta,poskad,n penghalang cahaya lekat kereta...

wasup....

hu hu..azam tercapaiah kononni...entah2 dua tiga hari nanti sama gak cam dulu...kosong dan berhabuk jer blogni.apa2pun sila tepuk tangan wat saya yer..azamni...erm...nak citer pasal iman...semalam aku macam xpercaya...betul ker tak hero akuni....ke mamai...mana xnyer minum 2botol sekaligus...huh....250ml yer...banyaktu...bubur nasi yang aku wat segenggamtupun habis.....padahal mama diani bukan tau masakpun....xper mama iman xkisah...nanti iman dah pandai nanti taulah macammana iman memilih...tunggulah...hah hah entah2tu yang anak aku cakap dalam hati...layan jerlah...cuti dua hari cmbiasa just p pasar malam n p PKNS beli penyembur air supaya senang nak basuh berak iman...dah makan mcm2 berakpu ada sedikit wangi cikit....la la....sdah tidak boleh pakai tisu basah lagi...nampak pulak baju kemeja pink ungu..lantas terus membeli untuk my sayang..guna duit OT lah katakan....baju Spa Q saya tolong abaikan....sayang punyer pasallah katakan...ermmm...hari ni my staff adah cuti cz dia bleeding lagi...hope semuanya ok....amin...sabar yer adah...jaga diri n banyakkan berehat...so dia cuti 3 hari...tinggalah aku n wawa jer kat unitni........

Friday, April 10, 2009

azam????


azam????woit azam apa tengah2 bulanni...hah??????he heh..nilah tabiat aku....bilerlah aku nak rajin tulis entry kat dalam blogni?????cemburu giler tengok blog orang lain yang mcm2 entry...well arini kejr cambiasa..rehat kitorang gunakan dengan sebaiknyer p jalan2......sangant gumbira biler duit ot dah masuk...walaupun ciput tapi sangan gumbira...lepaslah juga nak belanja samapi dapat gaji...lambat lagi pulak tu gaji.....kitorang p 2 kereta tapi kat sana terpisah plak....besar sangat ke metro kajangtu samapi xterserempak langsung ngan dioarng.....last2 jumpa masa nak masuk pintu tempat kejer...dan akhirnya aku n the geng masuk kejer lambat....bukan lambat sangatlah...dalam 15minit je...cuak betul nak masuk....my bos plak ada kat luar...tapi oraitlahcz diapun tengah lepak mkn kacang kat luar.......sangat rindu pada kengan dulu dengan geng2 lama.....lama giler tak sambut birthday reramai cam dulu...layan gambar jerlah ok

Friday, April 3, 2009

mak..adik sayang mak,.....jangan sakit-sakit lagi yer....

dalam seronok-seronok aku balik kampung ada juga yang menyedihkan hati dan sanubari aku yang sememangnya sensetif ini...mak mak....kenapalah xbagitau adik sedangkan aku mesej n cal mak aku hari hari tapi aku tetap xtau..adakah aku yang tak peka ngan semuatu????bukan pekak yer....anak ker aku camni????wahhh mak adik mintamaaf...aku memang xsedarpun...sebab masa call mak aku ok jer...abah aku kata kencing manis mak aku dah naik n hampir2 nak merebak ke buah pinggang.....mana aku xrisau dan sedih..dan dan tu air mata aku mengalir....aku takut...semua adik beradik aku tau...aku jer yang xta..abang2 aku semua dah beli apa yang patut untuk mak aku makan....sorangtu akan checkparas gula mak aku hari2.....aku?????tapi mujrlah abah aku kata dah makin ok....mudah2an xnaik lagi kan mak....Ya Allah janganlah Engkau ambil orang2 yang aku sayang sebelum Engkau mengambil aku dahulu....aku xsanggup...aku xkuat nak hadapi dugaantu...ambillah aku dulu Ya Allah....tulah doa aku hari2 lepas sembanhyang....salahkah aku doa camtu...tapi aku memang xsanggup...walaupun aku kuat melawan tapi aku sayang sayang kat makabah aku...sumpahhhhh..yang paling sedih lagi..malamtu boleh pulak mak aku bagi barang kemas dia yang banyak tu kat aku n kakak aku...wah apakah maksud semua ni....aku cuba berfikiran negatif....tapi bohonglah kalau aku xfikir lain...alasan mak aku biler aku tanya mak aku cakap mak aku xnak kener bayar zakat banyak sangat..tu yang dia sedekah...masa aku nagis tu...mak akupun nagis gak.....ni yang berat hati aku nak balik KL semula...tapi aku kejer...terpaksalah aku balik dengan harapan makabhaku sentiasa dalam lindungan Tuhan Yang Maha Esa.....




Thursday, April 2, 2009

balik kampung...oooooo balik kampung..hati riang

balik kampung...oooooo balik kampung..hati riang....perjalan jauh xku rasa...kerna hati ku melonjak sama...ingin berjumpa sanak saudara..yang selalu bermain di mata.....oit..apa merepek2 ni tuan blog..belum raya...harap maklum yer...he heh biasalah extd baru balik dari kampung setalah lama xbalik....adalah 4 bulan....lama ker???bagi aku lama tu...tapi biler dok kampung rasa sekejap betul..adui biler nak balik lagi ni...duitnyer gak ada...erm sepanjang balik kampungni...aku n laki aku apa lagi p kene semua makanan kat tepeng....nak bagi laki aku rasa...tengok citer warung kiterlah tentang makanan kat tepeng..apa lagi laki aku dan dan tu mengidam cam pompuan pregnt..aik penat...p kuala sepetang p kener mee udang banjir....lani kalau korang lalu kat situ semua kedai dah ada jual mee udang banjir....aura tersebut dah melanda yer...bukan aura mee jer yang melanda..aura mengundipun...almaklumlah nak mengundi....layan jerlah..tapi aku tetap xp mengundi....kuing kuing kuing....then p kener kuewtiau doli..xsedap manapun tapi terpaksalah aku ikut je selera dia...so makannnn....